Składniki:
1 opakowanie ciastek maślanych
100g masła
0,5 kg sera białego ( ja użyłam gotowego sera do serników)
3 jaja
3/4 szkl cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
2 łyżki żelatyny
kilkanaście pistacji do dekoracji
starta skóra z połowy cytryny
Wykonanie:
Ciastka rozkruszyć i połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć na dno tortownicy. Wstawić do lodówki na ok.30 minut. Galaretkę rozpuścić w 120ml gorącej wody, a żelatynę w niewielkiej ilości wrzątku.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać stopniowo biały ser. Wlać tężejącą galaretkę i żelatynę,zmiksować.Na końcu dodać ubite na sztywna pianę białka, wymieszać. Wylać masę serowa na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki. Udekorować pistacjami i startą skórka z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz