Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 20 kwietnia 2015
Sernik chałwowy z fiołkami
Składniki:
( na tortownicę 22 cm)
na spód:
ciastka korzenne 1,5 paczki
100g masła
Ciastka pokruszyć, wymieszać ze stopionym masłem. Rozdrobnić blenderem. Wykleić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut.
masa serowa:
3 serki homogenizowane ( ja użyłam 2 homo, 1 mascarpone)
3 małe chałwy
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie
Wszystko wymieszać dokładnie mikserem. Wyłożyć na spód ciasteczkowy. schłodzić w lodówce. Przybrać fiołkami. Można też płatki fiołków dodać do masy serowej lub np. dowolne bakalie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz