Składniki:
ciasto naleśnikowe:
2 jaja
1 szkl mąki ( ja dodałam gryczanej pomieszanej z żytnią)
1 szkl wody z sokiem ze szpinaku
krem z soczewicy:
ugotowana szklanka czerwonej soczewicy
serek almette z suszonymi pomidorami
nadzienie:
upieczone bataty
ugotowane zielone szparagi
ser feta
kiełki słonecznika
sałata
Wykonanie:
Jaja ubić mikserem, dodawać naprzemiennie mąkę i wodę z sokiem. Usmażyć na patelni naleśniki.
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie, zblendować z serkiem almette.
Bataty pokroić na frytki i upiec posolone i z dodatkiem rozmarynu w piekarniku. Szparagi ugotować.
Naleśniki posmarować kremem z soczewicy, położyć na brzegu liść sałaty, następnie ułożyć bataty, szparagi, kostki sera feta i kiełki słonecznika. Zwinąć we wrapa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz