Szukaj na tym blogu

czwartek, 13 czerwca 2019

Tort lodowy mango, matcha, limonka











Składniki:

1 mleko słodzone skondensowane
500ml śmietany kremówki
1 duże dojrzałe mango
2 łyżki herbaty matcha
sok z 2 limonek i starta skórka


Wykonanie:

Śmietane ubić z mlekiem. Podzielić na pół. Mango obrać i zblendować na mus. Limonki sparzyć. Zetrzeć skórkę na drobnych oczkach i wycisnąć sok. Masę mleczna podzielić na pół. Dno tortownicy wyłożyć folia spożywczą. Do połowy masy mlecznej dodać zblendowane mango i wymieszać. Wyłożyć do tortownicy i wyrównać. Wstawić do zamrażarki. Do drugiej części masy mlecznej dodać 2 łyżki matchy, sok z limonek i skórkę. Wyłożyć na masę mango. Mrozić minimum 4-5 godzin. Udekorować dowolnymi owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz