Szukaj na tym blogu

piątek, 19 listopada 2021

Cynamonowa beza Pavlova z kremem cappucino i mandarynkami

 






Składniki:

5 białek

250 g drobnego cukru

łyżka mąki ziemniaczanej


krem:

200ml kremówki

1 mascarpone

4 łyzki kawy cappucino

3 łyżki cukru pudru

mandarynki


Wykonanie:

Białka w temperaturze pokojowej wlać do szklanej miski. Ubijać mikserem , dodając stopniowo cukier do otrzymania szklistej , sztywnej piany. Blachę z piekarnika wyłozyć papierem. wyłożyć pianę i uformować pożądany kształt. Piec godzinę w 130 stopniach, a następnie suszyć do dwóch godzin w 90 stopniach. 

Kremówkę ubić z pudrem, dodać mascarpone i cappucino. Wyłożyć na bezę, ułożyć mandarynki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz