Ciasto:
0,5 kg mąki pszennej
2,5 dkg drożdży
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
0,25 l letniej wody
Wykonanie:
Drożdże rozetrzeć z cukrem, łyżką maki i odrobiną letniej wody. Odstawić na 20 minut. Wyrośnięty zaczyn wymieszać z mąką, solą i resztą wody. Zarobione ciasto wykleić na wysmarowanej blasze. Podpiec 10 minut. Nałożyć farsz i zapiec ok.20 minut.
Farsz wykonać wg fanatazji własnej.
Ja tutaj wykonałam sos z pomidorów z puszki, podsmażonej cebuli, czosnku, oregano, soli i pieprzu. Następnie ułożyłam szynkę parmeńską, pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, szparagi konserwowe, oliwki czarne, ser camembert i starty ser żółty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz