Jeśli chodzi o pomysły kulinarne, to czasami, a nawet często bywa tak, że mnoży ich się na raz kilka i nie wiadomo od którego zacząć:) Jednym z pomysłów była sałatka z indyka w połączeniu z truskawkami
( nareszcie świeże:), rucolą, camembertem i prażonymi orzeszkami pini .
Składniki:
sałata rucola
filet z indyka
ser camembert
truskawki
orzeszki pini
oliwa z oliwek
ocet winny
sól
pieprz
papryka słodka
Wykonanie:
Filet z indyka pokroić w podłużne paski i udusić 15 minut. Dodać sól, pieprz, słodka paprykę. Rucolę podrzeć układając na półmisku. Truskawki pokroić na ćwiartki, ułożyć na rucoli. Następnie połozyć ostudzonego indyka i kawałki sera camembert. Na suchej patelni uprażyć garść orzeszków pini i posypać sałatkę. Tuz przed podaniem polać dressingiem: oliwa z oliwek, ocet winny i kilka zmiksowanych truskawek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz