Szukaj na tym blogu

niedziela, 20 lipca 2014

Sałatka ze szpinaku i grillowanej kukurydzy

Składniki:

pół worka szpinaku w liściach
2 kolby kukurydzy
orzeszki pini
ziarno słonecznika
miód ( 1 łyzka)
musztarda ( 1 łyzka)
olej ( 2-3 łyżki)
ocet winny ( 1 łyżka)

Wykonanie:

2 kolby kukurydzy obrac z liści i wąsów. Gotowac w osolonej wodzie przez ok.15 minut. Następnie pokroic w plastry i dusic na maśle na patelni przez 10minut. Szpinak opłukac i ułożyc na półmisku. Nasiona kukurydzy oddzielic od kolby, częśc plastrów zostawic do dekoracji. Orzeszki pini i słonecznik uprażyc na suchej patelni. Następnie posypac nimi sałatkę. Z miodu, octu winnego, musztardy i oleju zrobic dressing i polac nim sałatkę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz