Szukaj na tym blogu

wtorek, 28 października 2014

Tarta dyniowa z cytrynowym kremem mascarpone

Pumpkin pie- słynne ciasto podawane w dzień dziękczynienia, gdzieś pomiędzy indykiem a innymi spejałami tego dnia.


Składniki:
dynia ( o takiej wielkości jak widać na zdjęciu:) pokrojona na kawałki, upieczona w piekarniku i zmiksowana blenderem. Powinno byc tego szklanka.

1 mleko skondensowane w puszce
2 jaja
cynamon, przyprawa do piernika
Wszystko razem zmiksowac i wylać na upieczony spód tarty.Piec 30-35 minut. Posypać skórka pomarańczową.
Ja podawałam z mascarpone cytrynowym.:serek mascarpone wymieszać z sokiem z całej cytryny i cukrem pudrem:)

A ciasto na tartę klasyczne:
200g mąki
1 jajo
1 łyżka zimnej wody
120 g cukru
70g masła
szczypta soli
Piec w temp180 st.ok 20-25 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz