ciasto:
50g drożdży rozpuścić w szklance piwa. Pozostawić do wyrośnięcia. Dodać 2 szkl mąki, 2 łyżki oleju, łyżeczkę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Wykleic na formie od tarty lub blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Podpiec 8-10 minut w temp.180 stopni. Ciasto podpieczone wysmarowac sosem, ułozyc składniki farszu, posypać serem i piec jeszcze ok.15-20 minut.
sos barbecue:
1 średniej wielkości czerwona cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki łagodnego ketchupu
4 łyżki musztardy miodowej
6 łyżek octu balsamicznego
2 łyżki miodu
2 łyżki oleju
3 łyzeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie czosnkiem . Dodać po kolei reszte składników cały czas mieszając.
farsz:
Farsz to zawsze "ochota na smaki" danego dnia.Tymrazem były: suszone pomidory z zalewy, czarne oliwki, wędzony kurczak,świeży ogórek, ser feta, ser chedar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz