Szukaj na tym blogu

sobota, 8 grudnia 2012

Schab z pieczarkami i szynką Prosciutto w cieście francuskim

Składniki:

1 kg schabu bez kości
30 dkg pieczarek
cebula
czerwone wino
szynka Prossciuto ( może być szwarcwaldzka)
ciasto francuskie
natka pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, cząber

Wykonanie:

Schab podsmażyć na oliwie z obu stron ok 10- 15 min. Przełożyć na blachę,przyprawić i piec w temp. 200st ok 20 min. Gdy ostygnie zawinąć w szynkę, następnie w folie i wstawić do lodówki. Pieczarki udusić  z cebulą na maśle, dodać trochę czerwonego wina i na koniec posiekaną nać zielonej pietruszki.
Rozwinąć ciasto francuskie. Wyłożyć pieczarki, uformować w prostokąt wielkości schabu. Na pieczarki położyć mięso owinięte szynką i zawinąć w ciasto francuskie. Piec ok. 30- 40 min w temp. 200st.
Podawać z sosem musztardowo - miodowym lub czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz