Szukaj na tym blogu
niedziela, 27 grudnia 2015
Ryba po grecku
Skłądniki:
7-8 kawałków filetów rybnych :dorsz lub mintaj
sól, pieprz
1 jajko i bułka tarta do panierowania
sos grecki:
6 marchwi
3 pietruszki
połowa selera
1, 5 cebuli
sól, pieprz, cukier
cytryna, ocet
koncentrat pomidorowy
oliwa
ziele angielskie
liście laurowe
Warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Następnie dorzucić starte warzywa i dusić ok 10-12 minut, Podlać wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym i dalej dusić do miękkości. Wrzucić kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i cytryną, a także odrobina octu.
Filety rybne panierowac w jajku i bułce i usmażyć. Na pólmisku wyłożyć rybę i przykryć sosem greckim.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz