Skłądniki:
( na formę prostokątną 11x33cm)
200g mąki pszennej ( 1i1/3 szkl)
100g masła
50g cukru pudru
10g kakao
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na przynajmniej 30'.Forme posmarować tłuszczem, osypać krupczatką lub kaszką. Wylepić cienko ciastem dno i boki. Piec 12 minut w temp.180 stopni.
masa kawowa:
1 czekolada mleczna
1 czekolada gorzka
100g masła
250ml śmietany 30-36%
4łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Zagotować śmietanę, dodać kawę. Zamieszac do rozpuszczenia. Następnie dodać czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Na koniec dodać masło i energicznie zamieszać. Wylać masę na ciasto i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz