Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 29 lutego 2016

Brownie z białej czekolady

 Składniki:
(na 6 kokilek)

1 i 3/4 tabliczki białej czekolady
4jaja
200 g cukru ( lepsza oczywiście stewia czy ksylitol)
140 g mąki pszennej
200g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
zmiksowane lub świeże dowolne owoce

Wykonanie:

Czekoladę z masłem stopić na parze wodnej. Jaja ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem. Do jaj dodawać naprzemiennie ubijając mikserem ostudzoną masę maślano- czekoladową i mąkę. Wlać do wysokości 3/4 do wysmarowanym tłuszczem kokilek i piec ok.15-20 min. w temp 170 stopni. Podawać ze zmiksowanymi truskawkami lub malinkami;))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz