Szukaj na tym blogu

niedziela, 21 lutego 2016

Czekoladowe serducho brownie z truskawkowym mascarpone



Brownie wg przepisu:
http://jagnaafro.blogspot.com/2015/06/brownie-z-truskawkami-i-beza.html

Ciasto podzieliłam na pół i piekłam dwa razy w formie w kształcie serca.

Krem:
zmiksowane morożone truskawki (pół paczuszki)
1,5 serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny

Ser zmiksować z cukrem i truskawkami, dodać żelatynę. Ciasto wyłożyć z formy na papier lub deske. Posmarować kremem jedną część, przydusić 2ga częścia ciasta i resztą kremu posmarować wierzch. Można ułożyć dowolne dekoracje. Ja użyłam jagody goi, i startej stopionej białej czekolady wymieszanej z yerba mate.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz