Szukaj na tym blogu
niedziela, 16 lipca 2017
Ciasto pistacjowe z awokado
Składniki:
1 dojrzałe awokado
3/4 szkl pistacji
4 jaja
2 szkl mąki
1 limonka ( sok+ otarta skórka)
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50ml mleka
200g masła
Wykonanie:
Awokado zblendować z pisatcjami, dodać sok i skórkę otartą z limonki. Połączyć z mlekiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć mikserem z cukrem, dodawać po jednym jaju i ubijać. Następnie do masy maślano - jajecznej dodawać naprzemiennie mąkę i awokado z pistacjami.
Przełożyć ciasto do korytka 24cm. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Polewa:
Tabliczkę białej czekolady połamać i wrzucić na patelnię, dolać 3-4 łyżki śmietany. Podgrzać i zamieszać do rozpuszczenia. Od razu polewać ciasto. Posypać pokruszonymi pistacjami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz