Szukaj na tym blogu
czwartek, 17 maja 2018
Tort ziemniaczano - pieczarkowy
Składniki:
6-8 średnich ziemniaków
750 g pieczarek
3 jaja
100g sera żółtego startego
opcjonalnie pół sera feta
2 cebule
sól, pieprz
majeranek 2-3 łyżeczki
2 szczypty gałki muszkatołowej
pęczek posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżki masła
kwaśna śmietana
kiełki brokułowe
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, udusić na puree. Cebulę drobno pokroić, podusić na maśle. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić przez kilka minut. Połączyć wszystkie składniki. Można trochę zblendować masę. Tortownicę wysmarować tłuszczem , posypać bułka tartą. Wrzucić masę ziemniaczano pieczarkową. Wyrównać. Piec w temp 200 stopni ok.40-50 minut. POdawać z kwaśną śmietaną i kiełkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz