Szukaj na tym blogu

czwartek, 7 czerwca 2018

Placki jogurtowe z truskawkami








Składniki:

2 jaja
250 g jogurtu greckiego lub naturalnego
2-3 łyżki cukru
szczypta soli
3 łyżki oliwy do ciasta
1 1/3 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka truskawek
cukier puder
olej do smażenia

Wykonanie:

Jaja roztrzepać z jogurtem i oliwą, dodać cukier,sól, mąkę, proszek , sodę i zmiksować. Łyżką kłaść ciasto na rogrzany olej, zostawiając odstępy, placki rosną. Smażyć na małym ogniu ok 2-2,5 minuty. Wdusić pokrojone truskawki, przerzucić na drugą stronę i podsmazyć jeszcze 2 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz