Szukaj na tym blogu
niedziela, 16 grudnia 2018
Zupa minestrone z makaronem
Składniki:
2 marchwie
pół główki włoskiej kapusty
1 puszka białej fasoli
2 garści szpinaku
puszka pomidorów
1 czerwona papryka
1 kartonik passaty pomidorowej
1 mała cukinia
drobny makaron
parmezan
2 małe cebule
3 łodygi selera naciowego
sól, pieprz
opcjonalnie ( 2,3 kostki bulionowe)
ząbek czosnku
olej
łyżka masła
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostke i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojoną w talarki marchewkę, seler naciowy w kostkę, cukinię w półtalarki, paprykę w kostkę. Podusić do 5 minut na oliwie. Dodać puszkę pomidorów i passatę. Gotować 15 minut. Następnie wrzucić kapustę i makaron. Gotować jeszcze 6- 8 minut. Na końcu dodać odsączona fasolę. Doprawić bulionem, solą, pieprzem. Na osobnej patelni rozpuścić masło, wrzucić szpinak z rozdrobnionym czosnkiem. dusić do zwiędnięcia liści. zupę podawać ze szpinakiem i posypaną parmezanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz