Szukaj na tym blogu
sobota, 12 października 2019
Tarta fit z płatków owsianych z mango i marakują
Składniki:
spód:
2 szkl drobnych płatków owsianych
2 banany
2 łyżki miodu
mus owocowy:
1 dojrzałe mango
3 marakuje
3/4 soku z pomarańczy
2,5 łyżeczki żelatyny lub agar agar
Wykonanie:
Płatki, pokrojonego banana i miód zblndować. Prostokątna forme do tarty posmarować tłuszczem i posypać krupczatka lub kaszką. Wygnieść ciasto na spód i boki. Piec 20 minut w temp.180 stopni. Mango obrac i pokroić na kawałki. Marakuję przekroić na pół i wyjąć miąższ łyżeczką. Wycisnąć sok z 1 pomarańczy. Żelatynę zalać wrzątkiem i zamieszać do rozpuszczenia. Zblendować owoce z sokiem. Do żelatyny dodać łyżkę musu owocowego i wymieszać a następnie połączyć z całością owoców. Wylać na tartę. Schłodzić. Można posypać starta skórką z limonki i przybrać liśćmi melisy lub mięty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No jestem pod wrażeniem, różnorodności przepisów. To trzeba mieć pasję do tworzenia tak wymyślnych dań. Misterna dekoracja swoją drogą. Pozdrawiam i życzę dalszych inspiracji
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję.Takie komentarze motywują. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń