Szukaj na tym blogu
sobota, 5 października 2019
Semifreddo czekoladowe z gorącymi malinami i karmelizowaną brzoskwinią
Składniki:
500ml śmiwtany kremówki 30 %
łyżka cukru wanilinowego
1 gorzka czekolada
1,5 łyżki kakao
maliny
brzoskwinia
miód
Wykonanie:
Śmietanę podgrzać z czekoladą. Zamieszać do rozpuszczenia czekolady i odstawic do wystudzenia, a następnie schłodzenia. Schłodzoną masę ubic przy pomocy miksera, dodając cukier wanilinowy i kakao. Keksówke wyłożyć folią spożywczą i wylać masę. Zamrozić. Brzoskwinię pokoić. Wrzucić na patelnię dodając miód. Obracać z jednej na druga strone do momentu skarmelizowania. Maliny zasypać cukrem i mieszając łyżka podgrzać do połowicznego rozpuszczenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz