Szukaj na tym blogu

piątek, 19 lutego 2021

Nadziewane pieczarki portobello

 





Składniki:

1 opakowanie pieczarek portobello ( 3-4 szt)

2 jaja ugotowane na twardo

1 cebula

1 mała mozzarella

tofu wędzone

miód ( 2 łyżki), sos sojowy ( 4 łyżki)

masło 

szczypiorek

sól, pieprz


Wykonanie:

Przygotować marynatę do tofu: miód wymieszać z sosem sojowym. Posmarować tofu, uprzednio pokrojone wzdłużna paski. Pozostawić w marynacie na noc. Pieczarki wydrażyć. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na maśle, dodając pokrojone pieczarki. Ugotowane na twardo jaja pokroić w kostkę . tofu i mozzarellę równiez pokroić w kosteczkę. Wszystko razem wymieszać, przyprawić. Nadziać pieczarki i zapiec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz