Składniki:
1 opakowanie pieczarek portobello ( 3-4 szt)
2 jaja ugotowane na twardo
1 cebula
1 mała mozzarella
tofu wędzone
miód ( 2 łyżki), sos sojowy ( 4 łyżki)
masło
szczypiorek
sól, pieprz
Wykonanie:
Przygotować marynatę do tofu: miód wymieszać z sosem sojowym. Posmarować tofu, uprzednio pokrojone wzdłużna paski. Pozostawić w marynacie na noc. Pieczarki wydrażyć. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na maśle, dodając pokrojone pieczarki. Ugotowane na twardo jaja pokroić w kostkę . tofu i mozzarellę równiez pokroić w kosteczkę. Wszystko razem wymieszać, przyprawić. Nadziać pieczarki i zapiec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz