Szukaj na tym blogu

niedziela, 21 lutego 2021

Panna cotta 3 ( bez cukru)

 











Składniki:

1 l śmietanki 30-36%

2 cukry wanilinowe z prawdziwą wanilią

1 opakowanie żelatyny 

owoce do wyboru ( u mnie marakuja i maliny)


Wykonanie:

Śmieatnę wlac do garnuszka i podgrzać, nie gotować. Wymieszać z cukrem wanilinowym. Żelatynę zalać gorącą woda i zamieszać do rozpuszczenia. dodać odrobinę śmietany, a następnie połączyć z całością i bardzo dokładnie zamieszać. Filiżanki , foremki silikonowe i inne naczynia,  które zamierzamy przeznaczyć na deser delikatnie smarujemy olejem, żeby łatwiej było wyciągać gotowy deser. Wlewamy śmietanę. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Po stężeniu wyciagamy z foremek, podajemy z musem owocowym lub konfiturą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz