Szukaj na tym blogu

środa, 26 maja 2021

Kaszotto z botwinką , papryką i ziołami

 










Składniki:

biała kasza gryczana (0,5 szkl)

pęczak (0,5 szkl)

1 botwinka z buraczkami

po pół papryki żółtej i czerwonej

1 cebula dymka

10 cm pora

prażony słonecznik

sól himalajska

pieprz

galgant

oregano z suszonymi pomidorami

bazylia świeża

olej kokosowy


Wykonanie:

Na głębszej patelni rozgrzać olej, wrzucić kasze i suszone zioła i przyprawy. Podusić 3 minuty i zalać szklanką wody. gotować do miękkości. Gdy woda odparuje, dodać pokrojona drono cebulę, por, papryke i buraczki z botwinki. Podlac delikatnie woda i dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojone liście botwinki i świeżą bazylię.Zamieszać 3 minuty na wolnym ogniu. Kaszotto można spożyć samodzielnie lub użyć zamiast ziemniaków czy kaszy do mięska.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz