Szukaj na tym blogu

środa, 26 maja 2021

Kurczak w szynce ze szparagami w sosie z zielonego pesto

 





Składniki:

1 podwójny filet

1 pęczek zielonych szparagów

4 plastry szynki szwarcwaldzkiej

4 łyżki zielonego pesto

100 ml śmietany 30%

sól, pieprz

wędzona papryka

1-2 łyżki mąki

olej, masło


Wykonanie:

Filet przekroić wzdłuż na połówki. Posypać solą, pieprzem ,papryka. Owinąc szynką. Podsmażyć na oleju z dodatkiem masła po 3 minuty z każdej strony. Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w wodzie lub na parze 4 minuty. Mięso podlać śmietaną, dodać pesto i szparagi. Zagotować do miękkości szparagów. Można zaciągnać sos mąką .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz