Składniki:
1 1/2 szkl mąki tortowej pszennej
1 1/2 szkl krupczatki
250 g masła
2 jaja
3/4 szkl cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe
4 szkl mleka
rabarbar
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Skłądniki na ciasto kruche połaczyć i zagnieść w kulę. Wstawić do lodówki na godzinę1/3 ciasta można wrzucić do zamrażalnika ( będzie na owoc ścierane na tarce) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta pokruszyć na dnie i dognieść równo. Budyń zagotować z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej. Ciepły budyń wylać na ciasto. Ułożyć pokrojony w kostkę rabarbar ( można, ale nie trzeba wcześniej podpiec rabarbar w piekarnku wymieszany z cukrem). Na wierzchu zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec ok. 50 minut w temperaturze 70 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz