Składniki:
( na blachę 20-25 cm)
spód- ciasto kruche:
4 jajka
200 g masła miękkiego
40 g mąki migdałowej
100 g mąki kokosowej
2 łyżki błonnika bambusowego
3 łyżki erytrytolu ( opcjonalnie)
szczypta soli
Zagnieść ciasto do jednolitej masy. Od razu wykleić nim wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Galaretka:
4 galaretki malinowe bez cukru rozpuścić w 1, 3 - 1, 5 l wody
maliny 250 - 300g
Maliny wysypać na kruche ciasto. Tężejąca galaretką zalać owoce.
Masa kremowa
200 ml kremówki 36 %
2 mascarpone po 200 g
Zmiksować razem z erytrytolem opcjonalnie ok. 5 łyżek. Wyłożyć na galaretkę z owocami.
Beza:
4 białka w temperaturze pokojowej
erytrytol ok. 6 łyżek
Ubić bezę i suszyć 1, 5 h w temp. 120 stopni.
Wysuszoną, ostudzoną bezę ułożyć na wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz