Składniki:
na część czekoladową:
4 jaja
250 twarogu sernikowego
20 g mąki kokosowej ( 4 łyżki)
30 g mąki migdałowej
20 g ciemnego kakao
15 g przyprawy korzennej
50 g stopionego masła
4-5 łyżek erytrytolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa sernikowa:
600 g tłustego twarogu sernikowego
3 jaja
2-3 łyżki erytrytolu
20 g mąki kokosowej
1 łyżka błonnika bambusowego'
opcjonalnie aromat waniliowy
Wykonanie:
Wszystkie składniki na masę czekoladową łączymy i miksujemy do jednolitej masy. W odrębnej misce miksujemy składniki na masę serową . Tortownicę 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dno wylewamy 2/3 masy czekoladowej, następnie całą serową i na wierzch resztę czekoladowej.. Można zrobić drewnianym patyczkiem esy floresy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni góra - dół i pieczemy ok.50 minut.
Ja przybrałam polewą z gorzkiej czekolady i kremówki, plus borówki i pistacje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz