SKŁADNIKI:
biszkopt:
4 jaja
5 łyżek mąki
1 łyżka kakao
3 łyżki cukru
Białka ubić z cukrem , dodawać mąkę wymieszaną z kakao. Na koniec wymieszać z żółtkami. Piec 15 min. w temp. 180st.
400g twarogu sernikowego
500ml śmietany 36%
3 łyżki cukru pudru
pół tabliczki białej czekolady
4 łyżeczki żelatyny
pół szkl gorącej wody
jagody mrożone
3 łyżki brązowego cukru
sok z pół cytryny
WYKONANIE:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać ser i starta białą czekoladę. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Gdy ostygnie dodać do masy serowej i ubić mikserem.Wsypać połowę paczki mrożonych jagód i wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Resztę jagód wrzucić na patelnię, dodać ok. 3 łyżki brązowego cukru i sok z połowy cytryny. Podgrzewać przez chwilę na ogniu. Przestudzonymi jagodami polać sernik. Na wierzch zetrzeć skórkę z cytryny i białą czekoladę. Schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz