SKŁADNIKI:
Ciasto:
3 szkl mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
5 żółtek
Masa serowa:
500g sera białego
100 g miękkiego masła
2 płaskie łyżki budyniu
1/2 szkl cukru
ponadto:
puszka brzoskwiń
cukier puder
WYKONANIE:
Składniki na ciasto zagnieść i odstawić na godzinę do lodówki. Masło zmiksować z cukrem, dodawać powoli ser cały czas miksując. Na zakończenie wsypać budyń. Ciasto podzielić na 2 części: 2/3 białego pozostawić, 1/3 wymieszać z kakao. Białe ciasto wygnieść na posmarowanej blasze. Położyć masę serową. Na ser pokrojone brzoskwinie. Z białek i pudru ubić bezę i wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch ciemne ciasto. Piec 45 minut w temp.180stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz