SKŁADNIKI:
Ciasto:
3 szkl mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
5 żółtek
Masa serowa:
500g twarogu sernikowego
250 g (1 kostka twarogu śmiatankowego lub półtłustego)
100 g miękkiego masła
2 płaskie łyżki budyniu
1/2 szkl cukru
ponadto:
puszka brzoskwiń
cukier puder
WYKONANIE:
Składniki na ciasto zagnieść i odstawić na godzinę do lodówki. Masło zmiksować z cukrem, dodać ser, budyń, jajka i zmiksować tylko do połączenia. Ciasto podzielić na 2 części: 2/3 białego pozostawić, 1/3 wymieszać z kakao. Białe ciasto poskubac na posmarowaną tłuszczem blaszce. Położyć masę serową. Na ser ułożyć pokrojone brzoskwinie. Z białek i pudru ubić bezę i wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć ciemne ciasto. Piec 45 minut w temp.180stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz