Składniki:
kurki
rucola
świeży tymianek
boczek wędzony
ser kozi ( można zastąpić camembertem)
czosnek (3 ząbki)
sól, pieprz
sos:
białe wino (ok.60ml)
ocet winny 1 łyżka
oliwa z oliwek 1 łyżka
miód 1 łyżka
Wykonanie:
Na oliwie dusimy kurki, dodajemy sól, pieprz, drobno pokrojony tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek (ok.12-15 minut)Na pólmisku układamy rucolę, potem kurki.Na tą samą patelnie, na której dusilismy kurki wrzucamy cienkie plastry boczku i smażymy, aż będą chrupkie. Układamy na sałatce.
Wcześniej należy przygotować sos: Najpierw gotujemy wino, potem dodajemy ocet winny, miód i na końcu oliwę. Polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz