Składniki:
ciasto :
1,5 szkl mąki z brązowego ryżu
3 łyżki zimnej wody
170 g masła
1/4 szkl cukru
Zagmieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.
masa migdałowa:
0,5 szkl migdałów w płatakach
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki cukru
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.
borówki
pół tabliczki gorzkiej czekolady
6 łyżek śmietany kremówki
Wykonanie:
Ciasto podzielić na dwie części: 2/3 na spód i brzegi, 1/3 na wierzch. Wykleić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Następnie na ciasto wyłożyć masę migdałową, przygnieść. Wyłożyć borówki. Na wierzch pokruszyć ciasto. Piec 10 minut w temp 220 stopni, następnie 30minut w temp.180stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz