Szukaj na tym blogu
sobota, 12 marca 2016
Tajskie curry z ciecierzycą i szpinakiem
Składniki:
1 szkl ciecierzycy
1 małe opakowanie świeżego szpinaku
2 łyżeczi startego imbiru
1 puszka mleczka kokosowego
1 papryczka chili
sól
1 mała czerwona cebula
olej
Wykonanie:
Ciecierzycę namoczyć min . na 2 godziny i po tym czasie gotować w osolonej wodzie przez godzinę.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie,wlać 3 łyżki mleczka kokosowego, dodać czosnek i imbir. Dusić razem przez 2 minuty. Następnie dodać ciecierzycę i wlać resztę mleka.Wrzucić szpinak i zamieszać. Na koniec dodać pokrojoną w cienkie plasterki papryczkę chili.Można dodać gotowej czeronej pasty curry.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz