Składniki:
( na tortownicę 23cm)
100g migdałów (płatki)
2, 3 garści daktyli
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki chia
1 łyżka miodu
300-400 g orzechów nerkowca
sok i skórka starta z 1 cytryny
Wykonanie:
Orzechy namoczyć przynajmniej na 2 godziny. Migdały, daktyle, jedna łyżka chia i łyżkę oleju kokosowego zblendować.Tortownicę(dno) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Masą migdałowo- daktylową wykleić spód tortownicy i wstawić do lodówki. Odcedzieć nerkowce, dodać łyżkę oleju kokosowego, łyżkę miodu, sok i skórkę startą z jednej cytryny, jedną łyżkę chia Wszystko razem zblendować. Wyłożyć na spód, wyrównać. Wstawić do lodówki. Przed odaniem wierzch posypać nasionami chia, przybrać plastrami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz