Składniki:
1 opakowanie ciastek korzennych
100g masła
400g twarogu sernikowego
400g masy kajmakowej
1 cukier wanilinowy
1 banan
250 ml śmietany 30%
4 łyżki kawy capucino
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
2 fix śmietana
Wykonanie:
Ciastka pokruszyć, masło stopić. Zblendować razem na mokry piasek. Na dno tortownicy 23cm wyłożyć papier. Wyłożyć masę ciasteczkową. Wstawić do lodówki.
Ser, masę kajmakową i cukier wanilinowy zmiksować razem. Żelatynę namoczyć na 10 minut do napęcznienia. Następnie mieszając podgrzać w garnuszku z ciepłą wodą. Do żelatyny dodać łyżkę masy serowej i zamieszać. Następnie połączyć z resztą serową. Wyłożyć na spód i wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić z pudrem i fixami. Odłożyc kilka łyżek . Resztę połączyć z capucinno. Wylać na masę serową. Wyrównać i wstawić do lodówki/ Na półkolu serniczka ułożyć pokrojonego w talarki banana,nierównomiernie rozłożyć śmietanę i polać olewą czekoladową, posypać cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz