Szukaj na tym blogu
piątek, 22 grudnia 2017
Ryba w zalewie z ogórkami i papryką
Składniki:
500-700 g filetów z ryby ( ja miałam polędwice z dorsza)
0,5 słoika papryki konserwowej
7-8 ogórków konserwowych
2 cebule
ciasto:
rozkruszona kostka bulionowa lub łyżka wegety
1/2 szkl mąki
1/2 do 3/4 szkl wody
1 jajo
olej
zalewa:
3/4 szkl wody
3/4 szkl oliwy
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
6 łyżek koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
Skłądniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Rybę pokroić na kawałki, namoczyć w cieście i usmażyć. Paprykę i ogórki pokroić w paski, cebulę w piórka. Ułożyć rybę i warzywa naprzemiennie. Przygotować zalewę gotując składniki/ Gorąca zalewą zalać rybę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz