Szukaj na tym blogu

piątek, 22 grudnia 2017

Ryba w zalewie z ogórkami i papryką



Składniki:

500-700 g filetów z ryby ( ja miałam polędwice z dorsza)
0,5 słoika papryki konserwowej
7-8 ogórków konserwowych
2 cebule

ciasto:

rozkruszona kostka bulionowa lub łyżka wegety
1/2 szkl mąki
1/2 do 3/4 szkl wody
1 jajo
olej

zalewa:

3/4 szkl wody
3/4 szkl oliwy
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
6 łyżek koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

Skłądniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Rybę pokroić na kawałki, namoczyć w cieście i usmażyć. Paprykę i ogórki pokroić w paski, cebulę w piórka. Ułożyć rybę i warzywa naprzemiennie. Przygotować zalewę gotując składniki/ Gorąca zalewą zalać rybę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz