Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 9 kwietnia 2018

De(sernik) fasolowo- orzechowy z owocami leśnymi







Składniki:

3 kubki ugotowanej białej fasoli
3/4 szkl miodu
2 łyżki oleju kokosowego
100g zmielonych orzechów włoskich
agar, agar ( można, nie trzeba użyć)

mrozone maliny i jeżyny
galaretka truskawkowa
1/3 szkl cukru

Wykonanie:


Fasolę, orzechy, miód i olej zblendować. Tortownice wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę fasolowo- orzechową do tortownicy i wyrównać. Rozmrożone owoce wrzucić do garnuszka ( częśc pozostawić w miseczce ok.1/3), dodać cukier. Zamieszać do zagotowania. Zblendować. Do gorących zmiksowanych owoców dodać galaretke i zamieszać do rozpuszczenia. Gdy przestygnie wylać delikatnie na fasolę. Na wierzchu ułożyć pozostawione całe owoce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz