Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 9 kwietnia 2018
De(sernik) fasolowo- orzechowy z owocami leśnymi
Składniki:
3 kubki ugotowanej białej fasoli
3/4 szkl miodu
2 łyżki oleju kokosowego
100g zmielonych orzechów włoskich
agar, agar ( można, nie trzeba użyć)
mrozone maliny i jeżyny
galaretka truskawkowa
1/3 szkl cukru
Wykonanie:
Fasolę, orzechy, miód i olej zblendować. Tortownice wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę fasolowo- orzechową do tortownicy i wyrównać. Rozmrożone owoce wrzucić do garnuszka ( częśc pozostawić w miseczce ok.1/3), dodać cukier. Zamieszać do zagotowania. Zblendować. Do gorących zmiksowanych owoców dodać galaretke i zamieszać do rozpuszczenia. Gdy przestygnie wylać delikatnie na fasolę. Na wierzchu ułożyć pozostawione całe owoce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz