Szukaj na tym blogu
wtorek, 17 kwietnia 2018
Zupa porowa z łososiem
Składniki:
350-400g fileta łososia
1 por
1 cebula
5-6 ziemniaków
3 pełne łyżki kaszy jęczmiennej lub gryczanej białej
200ml słodkiej śmietanki
sól, pieprz
koperek
2 kulki ziela angielskiego
2 liście laurowe
2-3 łyżki masła
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, por w talarki i udusić na maśle przyprawiając solą i pieprzem. Po ok.5-7 minutach zalać 1,5 l wody ( nie mają się przyrumienić). Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele, liście i od momentu wrzenia gotować 10 minut na małym płomieniu. Następnie dodajemy kaszę i gotujemy 15 minut od czasu do czasu mieszając. Kiedy kasza jest już miękka dodajemy łososia pokrojonego w większą kostkę i gotujemy 6 minut. Dodajemy koper i śmietankę. Sciągamy z palnika. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz