Szukaj na tym blogu

wtorek, 27 kwietnia 2021

Chlebek kasztanowo - orzechowy








 Składniki:

1 szkl mąki kasztanowej

1 szkl mąki orzechowej 

3 banany

2jaja

2 łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka sody oczyszczonej

2 łyżeczki octu jabłkowego

1 łyżka miodu

szczypta soli himalajskiej

3 łyżki oleju kokosowego

1 łyżeczka cukru waniliowego

garść słonecznika i rozdrobnionych orzechów włoskich


Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz orzechów, słonecznika  i octu jabłkowego wrzucić do miski i zblendować. Następnie dodać ocet , orzechy i słonecznik . Zamieszać łyżką do połączenia. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. wyłożyć ciasto i wyrównać. Piec 50 minut w temp.180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz