Szukaj na tym blogu

niedziela, 20 lipca 2025

Keto rolada bez cukru

 





Składniki:

ciasto:
150 g twarożky wiejskiego 
3 jaja 
szczypta pdp

nadzienie:
100ml kremówki
150 g mascarpone
truskawki, maliny, borówki 
gorzka czekolada

Wykonanie:

Białka ubić na sztywna pianę, dodać żółtka, twarożek, pdpi zmiksować do połączenia. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12 minut w temp. 160 z termoobiegiem.Idczekac do wystygniecia. Delikatnie ściągnąć ciasto niczym naleśnik oddzielając od papieru. Kremówke ubić z mascarpone. Równomiernie rozłożyć na całości ciasta. Dodac owoce i delikatnie zwinąć w roladę. Wierzch posypać starą gorzką czekoladą lub polewą z gorzkiej czekolady. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz