Składniki:
brownie:
3 jaja
2 gorzkie czekolady
0,5 szkl cukru
2 łyżki kakao
120g mąki pszennej
0,5 kostki masła
1 cukier wanilinowy
beza:
3 białka
ok.3/4 szkl cukru
1łyżka mąki ziemniaczanej
truskawki
Wykonanie:
Masło roztopić na parze razem z czekoladą. Ubić jaja z cukrem, cukrem wanilinowym i mąką. Połączyć z masą czekoladową.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto.Ułożyć połówki truskawek. Piec w temp.180stopni ok.12 minut. Gdy brownie się piecze , przygotowujemy bezę. Białaka ubijamy mikserem. Dodajemy po łyżce cukru, każdorazowo długo miksując. Na końcu wsypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej. Na ostudzone brownie wylewamy bezę i suszymy ok.40 minut w temp.150 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz