Szukaj na tym blogu

piątek, 27 lipca 2018

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem






Składniki:
( na 10-12 kotletów)

2 woreczki kaszy gryczanej
250 g białego sra twarogowego
1 jajo
zielona pietruszka
bułka tarta
sól, pieprz
olej

Wykonanie:

Kaszę ugotować. Ostudzoną zblendować z serem, dodać jajo, zieloną pietruszkę, przyprawy. Formować kotlety, delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oliwie po ok.304 minuty z każdej strony. Podawać z sosem z suszonych grzybów lub pieczarkowym.

sos z suszonych grzybów:

1 cebule pokroić w kostke i zeszklić na maśle.
80-100g suszonych grzybów uprzednio namoczonych pokroić i wrzucic do cebuli. dusić 2-3 minuty. Zalać wodą od moczenia grzybów. dodać bulion. Zagęścić mąką. Dodać śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz