Szukaj na tym blogu
piątek, 27 lipca 2018
Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem
Składniki:
( na 10-12 kotletów)
2 woreczki kaszy gryczanej
250 g białego sra twarogowego
1 jajo
zielona pietruszka
bułka tarta
sól, pieprz
olej
Wykonanie:
Kaszę ugotować. Ostudzoną zblendować z serem, dodać jajo, zieloną pietruszkę, przyprawy. Formować kotlety, delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oliwie po ok.304 minuty z każdej strony. Podawać z sosem z suszonych grzybów lub pieczarkowym.
sos z suszonych grzybów:
1 cebule pokroić w kostke i zeszklić na maśle.
80-100g suszonych grzybów uprzednio namoczonych pokroić i wrzucic do cebuli. dusić 2-3 minuty. Zalać wodą od moczenia grzybów. dodać bulion. Zagęścić mąką. Dodać śmietany.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz