Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 16 lipca 2018
Makaron z bobem i boczkiem
Składniki:
( na 4,5 porcji)
1 opakowanie makaronu "kokardki"
0,5 kg bobu
2 plastry chudego boczku
200 ml śmietany kremówki
2 szalotki
szczypiorek
sól, pieprz
2 łyżki masła
2-3 plastry żółtego sera (opcjonalnie)
Wykonanie:
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić drobniutko pokrojoną szalotkę. Odłożyć z łyżką tłuszczu na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek. Bób ugotować. Do boczku wlać śmietane i zamieszać. Wrzucić cebulę, bób. Można rozpuścić zółty ser. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać z ugotowanym makaronem i szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz