Szukaj na tym blogu

wtorek, 23 kwietnia 2019

Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym









Składniki:

polędwiczki z dorsza
szalotka
2 łyżki masła
2 łyżeczki musztardy ziarnistej
sok z cytryny wyciśnięty z 1/2 owocu
sól, pieprz, kolorowy pieprz w ziarnach
kurkuma 1/2 łyżeczki
1/3 szkl kremówki

Wykonanie:

Drobno pokrojoną szalotkę zeszklij na maśle. Wlej śmietankę, dodaj sok z cytryny i musztardę oraz kurkumę. Wymieszaj , doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut, aż zgęstnieje. Dopraw do smaku. W naczyniu do pieczenia ułóż rybę , dopraw ja delikatnie solą i pieprzem. polej sosem . Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 10-12 minut . Podawaj z ryżem i surówka ze świeżych warzyw.

1 komentarz:

  1. Chyba nie miałam jeszcze okazji, aby jeść tak podaną rybę, jednak na pewno z miłą chęcią w przyszłości spróbuję. Ja uwielbiam przygotowywać zapiekanego łososia z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/zapiekany-losos-w-musztardowo-miodowej-marynacie-z-salatka-z-fasolki-szparagowej-i-smazona-gruszka-z-tymiankiem/ i jestem zdania, że jak najbardziej jest to dobry wybór.

    OdpowiedzUsuń