Szukaj na tym blogu
wtorek, 24 września 2019
Semifreddo z wiśniami
Składniki:
500ml kremówki 30%
3-4 jaja
100 g cukru pudru
500g drylowanych wiśni
4 łyżki brązowego cukru
Wykonanie:
Wiśnie wrzucić do rondelka, zasypać brązowym cukrem. Podgrzewać mieszając, aż nieco zgęstnieje syrop. Śmietane ubić na sztywno. Jajka z cukrem ubić na parze na puszystą masę. Gdy masa jajeczna ostygnie połączyć ją delikatnie i dokładnie z ubitą śmietaną. Keksówkę wyłożyć całkowicie folią spożywczą. Na dno wrzucić 1/3 wiśni . Wlać połowę masy śmietanowej. Znowu ułozyc 1/3 wiśni i zalać resztą masy śmietanowej. Na wierzchu ułożyć pozostałe wiśnie. do środka można dodac pokruszone bezy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz