Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 2 września 2019

Sernik na zimno capuccino winogronowy





Składniki:

spód:

100g płatków kukurydzianych
2 białe czekolady
60 g masła

masa serowa:

1 mascarpone
500ml kremówki
2 galaretki winogronowe
5 łyżek cappuccino

kilkanaście winogron zielonych i ciemnych
1 galaretka winogronowa

Wykonanie:

Dno tortownicy (23-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić z masłem. Dodać rozgniecione płatki. Wymieszać i wyłożyć masę na dno równomiernie rozprowadzając. 2 galaretki rozpuścić w 300ml wrzątku. Zamieszać do rozpuszczenia. Mascarpone ubić z kremówką, dodać cappuccino i cienkim strumieniem wlewać tężejąca galaretkę. Wylać na spód i odstawić do stężenia. Ułożyć winogrona i zalać galaretką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz