Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 2 września 2019
Sernik na zimno capuccino winogronowy
Składniki:
spód:
100g płatków kukurydzianych
2 białe czekolady
60 g masła
masa serowa:
1 mascarpone
500ml kremówki
2 galaretki winogronowe
5 łyżek cappuccino
kilkanaście winogron zielonych i ciemnych
1 galaretka winogronowa
Wykonanie:
Dno tortownicy (23-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić z masłem. Dodać rozgniecione płatki. Wymieszać i wyłożyć masę na dno równomiernie rozprowadzając. 2 galaretki rozpuścić w 300ml wrzątku. Zamieszać do rozpuszczenia. Mascarpone ubić z kremówką, dodać cappuccino i cienkim strumieniem wlewać tężejąca galaretkę. Wylać na spód i odstawić do stężenia. Ułożyć winogrona i zalać galaretką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz