Szukaj na tym blogu

środa, 13 listopada 2019

Bananowe brownie






Składniki:

1 szkl puree z bananów ( 2 duże banany zblendowane)
2 duże jaja
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżki mleka roślinnego
125 posiekanej gorzkiej czekolady
1 szkl kakao lub można pół na pół szkl. mąki pszennej z kakao
1/4 szkl miodu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany zblendować. Do nich dodać wszystkie pozostałe skłądniki oprócz sody i zmiksować. Na sam koniec wsypać sodę i zmiksować. Formę o wymiarach 28x18 cm posmarować tłuszczem i wyłożyc papierem do pieczenia.  Piec w temp.175 stopni 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz