Szukaj na tym blogu

wtorek, 13 kwietnia 2021

Muffiny szpinakowe z kaszą jaglana i bananem

 




Składniki:

150 g świeżego szpinaku

1 duży banan

1 jabłko

1jajo

2 szkl mąki ( ja użyłam 1 szkl bananowej, 1 szkl jaglanej)

szczypta soli

3łyżki miodu

1/3 szkl masła

1,5 łyżeczki sody 

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

mały cukier wanilinowy

3/4 szkl mleka 


Wykonanie:

Masło stopić i wystudzić. Szpinak, banan, starte jabłko, mleko, masło, miód zblendować. Mąki, cukry, proszek, sodę, sól wymieszać razem. Połączyć mikserem suche skłądniki z mokrymi. Wyłożyć na foremki silikonowe lub papilotki do 3/4 wysokości. Piec 18-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz