Szukaj na tym blogu

niedziela, 18 września 2022

Nadziewane kalarepy





 

Składniki:

4 kalarepy

1 czerwona papryka

3/4 szkl kaszy jaglanej

zielona pietruszka

sól, pieprz

oliwa z oliwek

1-2 dymki

parmezan ( ok. 5 łyżek)


Wykonanie:

Kalarepy obrać, ściąć od góry ok. centymetra. wydrążyć dosć głęboko, pozostawiająć 0,5 cm ścian. Ugotować kalarepę w osolonej wodzie 10 minut. Kasze jaglana ogotować. Dymki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i razem ududsić na oliwie, dodać równiez pokrojoną w kosteczkę wydrążoną kalarepę. Wymieszać z kaszą jaglaną i połową sera. Farszem nadziać kalarepy. Po wierzchu posypać resztą parmezanu. Zapiec 20 minut w temp.180 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz